Полиция Нови пазар

Мъж от Нови пазар в болницата след побой. Присъда за майка, взела неправомерно детски.

44-годишен жител на Нови пазар е задържан след като нанесъл побой на негов съгражданин.

Случаят е от 2 май. Скандалът възникнал около 22:40 часа на ул. “Ангел Ангелов- Дядото“ в града. Неизвестен нанесъл побой на 52-годишен местен жител. След преглед в болнично заведение била установена фрактура на челюст. Избити зъби и комоцио.

Пострдалият бил настанен за лечение в МБАЛ- Шумен. Извършителят В.Д./44г./ бил установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство.

Условна присъда за майка, взела неправомерно детски

Майка, взела над 1300 лева детски надбавки, получи условна присъда. Тя е признала за това, че е подала неверни данни в молбата си до Социално подпомагане и възстановила 1358 лева на ведомството.

Така успяла да постигне споразумение с Районна прокуратура и получила 10 месеца лишаване от свобода с отложено изпълнение от 3 години.

От делото става ясно, че в молбите до социалните жената посочила неверни данни за дохода си. Така за годините от 2013 до 2018, с няколко прекъсвания, получавала по 35 лева детски месечно, които се увеличили до 37 лева, а накрая и до 40 лева.

В последствие обаче станало ясно, че бащата на детето пращал средства на семейството от чужбина, където работи.

По разпечатките за транзакциите обаче се оказало, че това не били всички средства, които жената получавала. Имало и различни парични преводи от страни в Европейския съюз.

Наказанието е окончателно.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *