Много болни – малко лекари

Заболеваемостта от остри респираторни инфекции в шуменска област остава висока вече две седмици.

За март и април с искане на ръководството на болницата в Шумен до Регионалната здравна инспекция и Регионалната здравно осигурителна каса с 26 са увеличени леглата в Детско, Първо вътрешно и Инфекциозно отделение.

Децата и учениците са сред най-засегнатите от втората грипна вълна в Шумен. Екипът на Многопрофилната болница е силно затруднен. Не достигат лекари и специалисти по здравни грижи.

Търсят се юридически възможности и средства от здравното министерство, медици от други лечебни заведения в Шумен да бъдат командировани в помощ на колегите си от областната болница, каза директорът на МБАЛ – д-р Димитър Костов.

В момента в шуменската болница няма пациенти със съмнения за коронавирус.

Източник: Радио Шумен

Както вече съобщихме, грипната епидемия се удължи в цялата страна до 11 март, включително.

Преустановят се учебните занятия в училищата, спират се детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения.

Препоръчва се да бъдат преустановени също учебните занятия в университетите и масовите прояви, в това число спортни и културни.

Препоръчва се още детските градини да останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.