Млада художничка от СУ “Хан Исперих“ с отличие от Национален конкурс

Над 320 творби участваха в 25-тото издание на Националния конкурс за детско творчество „Природата – моето вдъхновение“. В надпреварата, организирана от дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“, учениците представиха рисунки, приложни творби, презентации, стихове и разкази по темата.

Най-масово участваха учениците от разградската Природоматематическа гимназия „Проф. Никола Обрешков“, които в презентациите си показват разнообразни визуални ефекти, представят атрактивно личното си отношение към природата или предлагат екопроекти, които да развият в бъдеще. Включени са също игри и викторини, с които могат да се проверяват знанията, свързани с опазването на околната среда. С първи награди са отличени презентациите на Славена Стефанова от 10 клас и Мартина Пеева от 9 клас на разградската гимназия.

При писмените работи на първо място е Лора Маринова от Средно училище „Панайот Волов“ в Шумен, второто място си делят Ралица Маркова от Приморско и Елинор Нанкова от Първо основно училище „Хр. Ботев“ в Търговище.

В категорията за изобразително изкуство първите места са за Христина Станиславова от Средното училище „Панайот Волов“ в Шумен и Роселина Димчева от Арт школа „Чифлигарови“.

При приложните творби отличието завоюва Нилин Ерджанова от Средното училище “Хан Исперих“ в Нови пазар.

Отличените получават подаръчни ваучери и информационни материали за ПП „Шуменско плато“.

В Административно-информационния център на Дирекцията в лесопарк Кьошковете е подредена изложба с детските творби. Тя ще остане до следващия конкурс и може да бъде разгледана от посетителите.

Източник: Радио Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.