Антон Кутев

Министерският съвет сменени всички областни управители

Министерският съвет взе решение на днешното заседание да освободи всички областни управители. Назначават се нови със същото решение, съобщи на брифинг говорителят на кабинета Антон Кутев.

Мотивите за смяната са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и намаляване на купения и корпоративен вот. Назначението на новите областни управители ще е в сила от утре в 9.00 часа.

Към областните управители има указания да гарантират честния вот за изборите.

След няколко дни ще има среща с всички нови областни управители в МС с премиера, уточни още Кутев.

Той допълни, че от всички областни управи само в четири няма нови назначения, където за временно управляващи са назначени досегашни заместници на областните управители.

Говорителят на служебния кабинет заяви още, че шефовете на спецслужбите са били поканени още миналата седмица, на която те не са се отзовали.

Цялата драматургия с шефовете на спецслужбите можела да бъде изиграна по-умело от тях, каза още той. Кутев няма информация да се обсъжда освобождаването им, информира dnews.bg.

Валентин Александров е новият областен управител на Шумен

Бившият директор на шуменската полиция Валентин Александров е новият областен управител на Шумен. Той е назначен с решение на Министерски съвет от днес, съобщават от правителствената пресслужба.

Александров поема поста за втори път, след като през 2017 г. отново бе областен управител по време на служебното правителство на Огнян Герджиков. Той сменя досегашния областен проф. Стефан Желев.

Валентин Александров е завършил педагогика в Шуменския университет. После е специализирал публична администрация в УНСС. Има 25-годишен стаж в МВР, бил е началник сектор „Криминален“, началник на РПУ, началник служба „Полиция“ и директор на Областната дирекция на МВР. От 2011 г. до 2015 г. Александров бе общински съветник от листата на БСП. По късно работи като консултант по сигурността в „Алкомет“ АД, информира Радио Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.