МЕЧТИТЕ НА СМЕЛИТЕ

За Боян Петров журналистът и писател Иво Тодоров от първо лице

Нещата в живота не винаги са такива, каквито изглеждат. Или поне не знаем каква емоция стои зад тях. Възможно е всичко. Писателите и сценаристите понякога не могат и да си помислят за сюжетите, които животът създава.

Понякога може да си привидно успял, а да си броиш стотинките за сутрешната баничка. Може да си бил най-добрият в една надпревара, но друг дa заема 1-то място. Може да вярваш във вечната любов, а тя да те приземи със секс сцена в евтин порно филм… Всичко е възможно. Защото животът е богат и многообразен.

Но има хора с мечти. Тези хора не се страхуват да се борят за мечтите си. Защото понякога борбата е буквална.

Хората с мечти не се отказват заради трудностите. Заради стотинките, заради насправедливо раздадени награди или заради любовта зад ъгъла.

Има хора с мечти, които искат да изкачат върхове. И няма никакво значение какво говори или пише някой там, долу, в ниското, сред прашните треви и бодливи храсти. Защото хората с мечти, тръгнали към върховете, заслужават уважение.

И наистина няма значение тези долу, в храстите, какво мислят за егото на хората с мечти, за амбициите им, за куража им. Няма никакво значение.

Там, горе, бръщолевенето не достига.

Там си общуват (дори без думи) само смелите.

Искрено се надявам Боян Петров да бъде намерен и да се завърне здрав.

Иво Тодоров – http://ivotodorov.blogspot.bg
Източник: ARTday.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *