Метеорит на възглавбицата

Метеорит едва не уби жена докато спи (видео)

Рут Хамилтън била заспала. Събудила се от тревожния лай на кучето си, миг преди от тавана върху възглавницата й да падне космическият камък. Тя разказва за експлозия и посипали се отломки по цялото й лице, но наранявания няма.

Скочих от леглото и светнах лампите. Не знаех какво друго да правя, затова се обадих на 911″, разказва тя. Докато говорела с дежурния оператор, без да може да обясни какво точно се е случило, повдигнала една от възглавниците и видяла камъка.

Овъглено сиво парче скала, приблизително колкото пъпеш, било пробило покрива и се приземило върху калъфката с флорални мотиви. Снимки от метеорита можете да видите тук. На видеото се вижда дупката в тавана.

Хамилтън не знаела, че става дума за метеорит. Мислела, че са отломки от строителната площадка на близката магистрала, която минава през града. Пристигналите на оглед полицаи разговаряли със строителите, които обяснили, че не са извършвали никакви работи през нощта, но видели метеорит, който се разбил в покрива на госпожата.

Хамилтън се свързала с експерти в Западния университет в Лондон, учените потвърдили, че става дума за камък с космически произход, но тепърва ще го изследват. “Това със сигурност е метеорит,” категоричен е Питър Браун, преподавател по физика и астрономия в университета.

Браун припомни, че това не е първият случай, в който метеорит пада в нечия спалня. Това се е случило и в Индонезия през тази година.

Населението на Голдън е около 3700 души, намира се на около 200 километра западно от Калгари.

Източник: spisanie8.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *