Станата заслони

Местността Станата е с нов облик (снимки и видео)

Добрата новина идва от кмета на Нови пазар г-н Георгиев и видео презентацията на Ани Маринова:

Уважаеми съграждани и гости на Нови пазар!

С радост ви информираме, че Община Нови пазар реализира още един прекрасен проект, за малки и големи, жители и гости на общината ни.

Местността Станата е добре позната и е емблематично място за поколения новопазарци.

На 18.12.2020 год. Община Нови пазар сключи договор за представяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 год., съфинасирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Конкретната насоченост е да се развие туристическия потенциал на територията на община Нови пазар в местността Станата.

С реализиране на проекта е постигната целта на процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: “Развитие на туризма и туристическия потенциал на територията на МИГ „Нови пазар – Каспичан”. Подпомага се иосъществяването на Специфична цел 1. 2. от Стратегията за ВОМР на МИГ „Нови пазар-Каспичан”, а именно: Осигуряване на естетично и динамично пребиваване на туриста чрез изграждане на съпътстваща спортна, социална, културна и техническа инфраструктура.
Това е една стъпка за създаване на модерна туристическа инфраструктура и атракции за посетителите, което дава възможност за развитие на туристическия потенциал на Общината.

Сигурни сме, че когато посетите Станата, ще бъдете възхитени. С гордост можем да заявим, че за направеното биха ни завидели мнозина.

Пазете природата чиста и бъдете добри стопани!

Нашите мечти, усилия и енергия не спират дотук. Имаме още много идеи и предизвикателства, които предстоят да бъдат реализирани!“, завършва Георгиев.

Вижте презентацията на Ани Маринова – старши експерт гражданска защита в Община Нови пазар, във видеото на ТВ програма „Часът на Нови пазар“:

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *