Класна стая

Мерки на ОДМВР – Шумен преди началото на новата учебна година

Полицейски служители от ОДМВР- Шумен провеждат срещи с директори на училища и детски градини на територията на областта. На тях се обсъждат и съгласуват съвместните действия по обезпечаване реда и сигурността в районите на учебните и детски заведения. Обсъждат се начините на охрана, пропускателния режим и недопускане на престъпни посегателства при откриване и по време на учебната година.

Предстоят охранителни проверки на сградите и ако бъдат констатирани нередности ще бъдат издадени предписания. На предстоящите срещи с охранителните фирми, които ще извършват пропускателен режим в училищата и детските градини ще бъде обърнато специално внимание да следят за лица със съмнително поведение.

Ще се обсъдят и начините за взаимодействие с полицейските служители в такива ситуации. Униформените, които обслужват съответния район предоставят телефонни номера за бърза връзка при необходимост.

Към момента продължава да се извършва оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, улично осветление, предпазни огради на детските градини и училища и пешеходни ограждения, които не позволяват пресичане на уличните платна на непозволени места. При констатирани пропуски ще бъдат изпращани сигнали писма до ръководителите на отговорните служби с препоръки за отстраняването им.

Преди и по време на учебния процес ще има системни проверки в питейни и увеселителни заведения.

Ще се следи стриктно дали в заведенията има малолетни и непълнолетни. Контролът над магазините и кафенетата в близост до училищата, за недопускане на продажба на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, ще бъде активен през цялата учебна година.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ФИРМЕН САЙТ


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на фирмен сайт, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.