Международен етнофестивал събира близо 2000 деца в Деня на детето в Минерални бани

Близо 2000 деца от целия свят ще танцуват, пеят и творят в хасковското с. Минерални бани на 31 май и 1 юни. КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани, организират 18-ти Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, посветен на най-хубавия детски празник, 1 юни – Международен ден на детето.

В проявата ще вземат участие 80 групови и 35 индивидуални изпълнителя от 15 области и 38 населени места от територията на цяла България, както и 15 чуждестранни групи от Македония, Молдова, Полша, Русия, Сърбия, Турция. Ще се докоснем до китайската култура и традиции чрез изпълненията на участници от Българо-китайски образователен център „Панда” – гр. София. Ще бъдат представени близо 90 училища, читалища, ОДК, ОДЗ, центрове и школи от България и чужбина.

В рамките на детския етнофестивал ще се проведе кръгла маса и обучение “Новите рискове за деца в интернет и как да ги предотвратяваме“ на 31 май от 11 часа в залата на хотел „Божур”. Форумът е организиран съвместно с Националния център за безопасен интернет, чиито координатор Георги Апостолов, ще бъде лектор. За участие са поканени българският еврокомисар по дигиталното общество Мария Габриел, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кметове и др. официални лица от региона, а модератор ще бъде вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.

Предвиждаме и съпровождащо събитие, което е свързано с темата за безопасността в интернет „Клиника д-р Ах ЗАБИ” – пункт, на който специалисти ще проверяват дали са защитени телефоните на децата и ще лепят зелени и червени стикери, според защитата на техните мобилни устройства.

С цел превенция за безопасно движение по пътищата и повишаване на културата на всички участници в движението по пътищата има предвидени нагледни демонстрации и излъчване на кратък филм в две прожекции на 31 май от 15,00 ч. и на 1 юни от 11,00 ч. в заседателна зала на Община Минерални бани.

Той ще бъде представен от Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Радостин Павлов – Общински координатор на КНСБ за Общините Нови пазар и Каспичан
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *