Медик с COVID-19 отказа лечение. Жена под карантина от Нови пазар хваната в Шумен.

Трите новооткрити случая на заразени с COVID-19 жители на област Шумен са на извънболнично лечение, съобщиха от РЗИ – Шумен. Втора положителна проба е дал руски работник от лагера край Нови пазар. Той остава още 14 дни под карантина там. Другите двама са контактни на болни от село Тъкач. Състоянието им е сравнително леко и са карантинирани в домовете си.

11 са вече заразените с COVID -19, които се лекуват в МБАЛ – Шумен, каза преди минути д-р Димитър Костов – директор на шуменската многопрофилна болница.
Последният е лежащо болен пациент, който е имал признаци на коронавирус и му е направен PCR тест. „Току що ми съобщиха, че пробата му е излязла положителна“, каза д-р Костов.

„Двама пациенти с COVID -19 са напуснали МБАЛ – Шумен по собствено желание, въпреки че състоянието им не беше добро“, каза д-р Димитър Костов.

„Те отказаха лечение и манипулации и имат право на това, според заповедта в сила на здравния министър. Пациенти, които отказват лечение, могат да бъдат изписани. Най-лошото е, че се касае за медик – фелдшерът от едно от селата със заразени в община Венец и жена му. Те са поставени под карантина в дома си“, каза още д-р Димитър Костов.

11-тият болен в МБАЛ се явява четвърти за Шумен, но националната система утре ще го отчете, уточниха за Радио Шумен от РЗИ.

44-годишна жена от Нови пазар, поставена под 14 дневна карантина не изпълнила задължението си да не напуска дома си, и я нарушила.

Полицейски служители установили, че около 8 часа вчера сутринта жената е в Шумен. За извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 пр. 3 от НК е образувано бързо производство.

Източник: Радио Шумен, ОДМВР – Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!


Booking.com
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *