Абитюрентски балове

МВР с мерки за сигурност по време на абитуриентските тържества

Областната дирекция на МВР в Шумен предприема мерки за сигурност по време на абитуриентските тържества и всички масови прояви, свързани с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По време на изпращане на абитуриентите от училищата полицейски служители ще се погрижат за опазване на обществения ред .Ще се следи за неправилно паркиране в района за учебните заведения и недопускане на произшествия.

В дните на абитуриентските балове / 24 май, 25 май, 26 май и 27 май/ ще бъде засилен контролът на пътното движение при организирано придвижване на абитуриенти. Униформени служители са провели срещи с охранителите в заведенията, в които ще празнуват зрелостниците. Дадени са указания и препоръки да не допускат в заведенията агресивни и хора във видимо нетрезво състояние, младежи носещи съмнителни предмети и оръжие.

От пожарната извършват проверки и дават инструкции за безопасност. Проверки в районите край заведенията ще има в нощта на баловете.

Провеждат се срещи с училищните ръководства, за да се обсъдят мерките по безопасност – пожарна и на обществения ред, както и безопасността на движението във връзка с абитуриентските балове.

Правят се охранителни обследвания в училищата. Към абитуриентите се отправят препоръки за безопасност, като част от тях са как да се пазят от джебчийски кражби, да не нарушават обществения ред, да не управляват автомобили, ако са пили алкохол, да не стоят прави в колите, да не показват през люковете, да не седят по вратите на автомобилите, с които се придвижват по време на бала.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *