Машина откъсна ръката на работник във фирма за сепариране на отпадъци в Шумен

Работник пострада при работа на площадката за сепариране на отпадъци в Шумен днес по обяд.

На мястото на инцидента пристигнаха екипи на пожарната, полицията и спешна помощ. По първоначална информация машина е захванала ръката на човека и я смазала. Мъжът бе освободен от нея и в 12.18 ч. бе откаран с линейка, видя репортер на ШУМ.БГ.

От фирма “Евро Импекс” ЕООД отказаха всякаква официална информация, както и да допуснат външни лица в двора на дружеството. Работнички обаче коментираха, че са видели колегата си с откъсната ръка.

Според други източници, пожелали анонимност, в абсолютно нарушение на нормите за безопасност мъжът опитал да извади заклещен предмет от транспортната лента, докато тя се движи.

“Екипът на спешна медицинска помощ е реагирал адекватно, бързо и професионално. При получаване на сигнала те са осигурили веднага и екип от консултанти – двама ортопеди, които са били в линейката, пътувала към инцидента”, съобщи за ШУМ.БТ изпълнителният директор на МБАЛ – Шумен д-р Атанас Атанасов.

“На място те са установили травматична ампутация високо в областта на раменната кост. Извършили са хирургична и антисептична обработка на място. Ръката е запазена в хладилна чанта и мъжът е транспортиран към университетската клиника по ортопедия и травматология във Варна, с цел да бъде извършена реплантация”, обясни д-р Атанасов.

Според д-р Атанасов медиците са направили всичко възможно да се стигне до варненската клиника по най-бързия начин, тъй като опита за реплантация трябва да се извърши в рамките на 3 часа от инцидента. По думите му реплантация на ръката е сложна операция, в която участва голям екип от ортопеди, сърдечносъдови хирурзи и др.

Пострадалият е на 41 г. от Шумен.

Източник: shum.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *