Масови полицейски проверки по празничните дни

ОДМВР- Шумен предприема редица мероприятия за спокойствието и сигурността на жителите на областта преди коледните и новогодишни празници.
Създадена е организация за засилено полицейско присъствие около обектите и местата, където ще се провеждат мероприятия; в районите на големи търговски комплекси и коледни и новогодишни базари, църковни храмове.

Ще бъде засилено полицейското присъствие в населените места, особено на територията на гр. Шумен, полицейски служители осъществяващи патрулно- постова дейност и контрол по безопасността на движението.

Ще работят по охрана на обществения ред, безопасността на движението и по неправилното паркиране на МПС с цел осигуряване на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите.

Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите на автогари, жп гари и места с масово струпване на хора. Създадена е необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен трафик преди, по време и след празничните и почивни дни в периода 22 и 27.12.2017 г. и на 01.01.2018 г.

Униформените ще осъществяват стриктен контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират скоростните режими и няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи.

В района на увеселителните заведения ще се проведат полицейски операции.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *