Мариус Куркински: В Куркинската конвенция няма трети пол

Мисля, че позицията на Българската православна църква за Истанбулската конвенция е много положителна, адекватна и премерена. Ако някой има колебания относно половете и други подобни неща, да чете Светото писание. Нищо друго не му трябва. Това казва в интервю за 24chasa.bg актьорът Мариус Куркински.

– Мариус, какво мислиш за джендърите в Истанбулската конвенция, “за” ли си ратифицирането й или “против”?
– Категорично съм против! Аз имам Куркинска конвенция, според която няма трети пол, няма еднополови бракове, няма и смяна на пол. Има каквото ти е дадено – мъж или жена.

– Е, как да няма, след като някои хора си сменят пола хирургически?
– Това е несериозно.

– А какво ще кажеш за т.нар. кросдресъри?
– Кои?

– Мъже, които се обличат като жени и обратното?
– С особено мнение съм, старото нота бене.

– Според Куркинската конвенция, Истанбулската за какво е създадена? Защо въобще трябва да се приема подобно нещо?
– Това се прави за усвояване на средства от някой конкретен човек.

– Кой?
– Не знам кой и не ме интересува, но този карнавал се прави, за да усвои някой пари от Европейския съюз. В този смисъл Истанбулската конвенция не е нищо ново под слънцето.

– Напоследък на Запад активно се мъчат да обяснят на децата, че бащата може да не е мъж, а майката да не е жена. Какво мислиш за тази политика?
– Няма такова нещо, задължително е бащата да е мъж и майката да е жена. Не може всички да сме Рики Мартин и да си показваме с любовника новата къща, а на фона да се вижда осиновеното им дете. Това са глупости.

– А Елтън Джон? Той също има осиновено дете и живее с мъж.
– Елтън го броим за изтрещял. Това, което прави не е редно. Даде му се много успех в музиката, но той прекали.

– Би ли гласувал в референдум срещу приемането на конвенцията?
– Няма нужда от референдум, това е подигравка с народ, който току що се е малко посъбудил от какво ли не. Това е изместване на центъра.

– Според теб, накрая ще приемат ли конвенцията само, за да не разочароват ЕС?
– Разбира се, че няма да се приеме, ние сме много стара държава. Единствено трябва да се въведе адекватно законодателство за домашното насилие, достатъчно дълго сме били подлагани на всичко друго.

– Одобряваш ли реакцията на Българската православна църква?
– Да, смятам, че е много положителна, адекватна и премерена. Ако някой има колебания относно половете и други подобни неща, да чете Светото писание. Нищо друго не му трябва.

– Можеш ли в тази връзка да цитираш нещо от Светото писание или от твоя пиеса, което те е впечатлило? Нещо, свързано с мъдростта и Бог.
– Мога, сещам се за Евангелието от Матея, глава 18:6 и 18:7: “Но който изкуши едно от тези малките, които вярват в мен, да извърши грях, за него би било по-добре да окачат воденичен камък на шията му и да се удави в дълбокото море. Горко на хората по света заради нещата, които ги изкушават да извършат грях, защото такива неща винаги ще има, но горко на този, чрез когото идват.”

Източник: www.glasove.com
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *