| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Марешки предложи коалиция с ГЕРБ и ДПС (Видео)

Най-европейският вариант за управление на България е между ГЕРБ, ДПС и партия „Воля”, Това коментира в предаването „Събуди се” по NOVA Веселин Марешки.

„Воля” е част от следващия парламент. Първо да поздравим победителите. Тяхна е ролята за съставяне на кабинет, те канят на преговори и разговори, те си избират партньорите. Не сме се чували още, не сме водили разговори. Предполагам, че следващата седмица, ако имат желание, ще ни поканят”, заяви бизнесменът.

„Няма как да участваме като подкрепящи, можем да сме само партньори в едно управление и да носим нашата отговорност”, категоричен е Марешки.

Според него има три варианта за управление на България при настоящето разпределение на партиите в парламента.
„Единият е изцяло европейският. Този, в който участват единствените евроатлантически ориентирани формации – ГЕРБ, ДПС и „Воля”. Това са единствените формации, които почтено излязоха пред избирателя – самостоятелно, със собственото си лице и програма, а не с безпринципни коалиции”, коментира Марешки. И подчерта, че и ДПС е приета в Европа.

Освен това добави, че ако ще участва в правителство, ще иска коалиционно споразумение с ГЕРБ.
„ГЕРБ определя партньорите. Само казвам, кой е проевропейският вариант”, посочи лидерът на „Воля”.

Вторият вариант, по думите му е коалиция между ГЕРБ и „Воля” „с подкрепа каквато успее да организира най-голямата партия”.

Третият вариант, обясни Марешки, е с участието на Обединените патриоти, което обаче би било неприемливо за европейските власти.
„Аз ще водя преговори и ще имам коалиционно споразумение с ГЕРБ. А те кого още ще привлекат, това е проблем на управляващата партия”, подчерта Марешки.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Verizon Wireless - Black Friday | Thanks to read more here, sprint - promo codes and Black Friday - at&t