Малък човек с голяма стъпка и той е от гр. Нови пазар

Открит ли е нов гений в гр. Нови пазар? Този въпрос се задава в последните дни в града. Той е само на 9 години и е обикновено дете, с нормални мечти и ежедневие. Казва се Йордан Данчев и е в четвърти клас от СУ“Васил Левски“. Посещава различни извънкласни и извънучилищна занимания, както всички други деца.

Задават се въпроси, тази неговата техника експеримент ли е или се открехна иноваторския талант на това дете? Бих казал, че е твърде смело да излезеш и да кажеш и покажеш една малка идея сред голяма аудитория. Естествено, ще има и критици или злонамерени хора за тази иновация, произлизаща от нашия град. Това е новост за града, областта , държава може би и новост за света! Все пак да се насладим на това, което твори малкия малчуган.

Той не е предпочел стандартния начин да рисува с моливи, флумастери, пастели, водни бои и така нататък. Избрал да рисува и твори с градинска пръст. Не с кал, не с пясък , не с глина, а със суха градинска пръст.

Йордан Данчев открива самостоятелна изложба и това е неговия първи дебют и нека да го подкрепим. Изложбата ще се открие в Общинска художествена галерия „Петър Персенгиев“ на 14.11.2017 /Вторник/ от 14:00 часа. В галерията той ще демонстрира как твори с градинска пръст . Да черпим вдъхновение от творбите на малкия човек, който дава воля на въображението си чрез нестандартно изкуство.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *