Кристиан Костов втори на “Евровизия” (видео)

Кристиан Костов с песента си “Beautiful Mess” (“Красива бъркотия”) е втори на финала на “Евровизия”.

Португалия спечели песенния конкурс, който се проведе в Киев тази година, пред 200 милиона зрители от 50 страни.

Българската песен бе поставена на второ място сред 25-те участващи от националните журита, но също така получи втория по численост вот на зрителите.

Оказа се, че нашето момче, който макар да е роден в Москва, и да има баща българин, и избрал да се състезава за България, е излязъл на сцената болен.
Максималният брой 12 точки песента ни получи от журитата на Македония, Норвегия, Естония и Беларус. Румънците ни дадоха 10 точки. Гърция и Чехия пък дадоха 2 точки. Българите дадохме своите максимален брой точки на Австрия.

Останалите 25 участници на финала бяха от Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия, Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър, Белгия, Италия, Испания, Франция, Великобритания, Германия и домакина Украйна.

Костов се радва на завидна подкрепа от международни медии и потребители в социалните мрежи след победата му на полуфинала в четвъртък.

Младият певец стана популярен у нас като финалист в последния сезон на “X Factor”. На 17 години той е най-младият участник в “Евровизия”. Кристиан учи и пребивава предимно в Москва, тъй като неговата майка е рускиня.

Преди полуфинала в четвъртък избухна кратък медиен скандал, тъй като певецът е пял на п-в Крим след началото на руската окупация там.

Facebook коментари



Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *