нарязани гуми вандали

Криминалната хроника: Нарязани гуми, тютюн без бандерол и домова кражба

Близо килограм тютюн без бандерол и саморъчно свити цигари са намерени и иззети от частен дом в село Преселка. Проверката била извършена от криминалисти на РУ- Нови пазар след като получи сигнал, че 47-годишна жена разпространява акцизни стоки бандерол. В дома ѝ, в три кутии е намерен около килограм тютюн, а в кутия за обувки – саморъчно свити цигари. Акцизната стока е иззета. За извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Полицейски служители от РУ- Нови пазар установиха извършители на домова кражба в село Жилино. По данни на 31-годишения собственик на имота тя е станала за времето от 15 януари до 24 февруари. От жилището липсвали дрехи, козметика, различни вещи. В хода на извършените незабавни издирвателни действия след получаване на сигнала полицаите стигнали до извършителите – трима местни жители на 19 и 16 години и момиче на 14. Разпитани са. Работата по документиране на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 от НК продължава.

Неизвестен, с остър предмет унищожил осем гуми на паркирани леки автомобили по улиците „Цар Асен“ и „Цар Самуил“ в Нови пазар. По данни на собствениците това е станало за времето от 20 часа на 23 февруари до 6 часа на следващия ден. На един от автомобилите, Тойота „Корола“ са били нарязани две гуми, всички останали автомобили са с повредена и унищожена една гума. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 216 ал. 1 от НК, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *