Полиция в акция

Криминалната хроника за 20 април: наркотици, без книжки, кражба, нарушена карантина

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани две пътнотранспортни произшествия с материални щети. За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 43 акта, наложени са 59 глоби с фиш. Сигнали за пожари не са получавани. Екип на РСПБЗН- Нови пазар е оказал съдействие за пренасяне на болен мъж от медицински кабинет в града до лек автомобил, който го чакал на паркинг.

Разкрити престъпления: Полицейски служители от Нови пазар установиха водач, който управлявал след употреба на наркотични вещества и друг, който бил с временно отнета книжка.

Около 01:10 часа на 21 април на ул.“ Мадарски конник“ в гр. Каспичан за проверка бил спрян водач на лек автомобил Мазда със софийски табели. Зад волана бил 48-годишен мъж от Велики Преслав. Пътните полицаи го тествали с дръг тест за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

На 20 април около 11:25 на ул. “Ангел Ангелов- Дядото“ в Нови пазар полицейски екип извършил проверка на водач на Ауди „А4“ с шуменска регистрация. Зад волана на автомобила бил 30-годишен местен жител. Не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че управлява в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка и му е временна отнета шофьорската книжка.

32-годишен мъж от Върбица нарушил карантината си. Около 11 часа вчера полицейски екип извършил проверка в дома на ул. “Стара планина“, в който трябвало да бъде 32-годишен мъж поставен под карантина от 15 април. Установено било, че е напуснал жилището си. Образувана е проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 2 пр. 3 вр. ал. 1 от НК.

Малко след 09:30 часа вчера в полицейското управление в Шумен бил получен сигнал от 48-годишен мъж, който съобщил за кражба на агнета. По негови данни кражбата от стопански двор в село Новосел е станала за времето от 16:30 часа на 19 април до 09:20 часа на следващия ден. Липсвали 17 агнета. За извършено престъпление по чл. 194 от НК е образувано досъдебно производство.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *