Криминалисти от РУ- Нови пазар и областната дирекция в Шумен разкриха за по-малко от 24 часа извършител на тежко криминално престъпление

Действията по разследването са проведени под ръководството на прокуратурата

Малко след 21:30 часа на 24 юли било прието съобщение за починал мъж в ожънат житен блок в землището на село Зайчино ореше. Изпратени били екипи на спешна помощ и полиция. При пристигане на място медиците констатирали смъртта на 72-годишния К.И. от Зайчино ореше.

Разплитането на случая започнало след извършената от съдебен лекар аутопсия, по време на която станало ясно, че починалият е с тежка гръдна травма, счупени десет ребра вляво, шест ребра вдясно, счупена дясна ключица, хеми и пневмоторакс, множество кръвонасядания и контузии в горните и долни крайници на починалия.

Случаят е докладван на компетентната прокуратура и на окръжния прокурор, който предприел съответните действия за промяна на подсъдността. Криминалисти от областната дирекция в Шумен и РУ- Нови пазар са извършили редица процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на тежкото престъпление, които дали резултат.

Малко след 22 часа на 25 юли като съпричастен към извършеното убийство бил задържан Г.Р./44г./ от село Зайчино ореше. Изяснено било, че между двамата мъже съществувала стара свада. Вечерта на 24 юли се срещнали в землището на селото, и между тях възникнал спор. По-младият нанесъл множество удари по тялото на 72-годишния, след което си тръгнал. Иззети са веществени доказателства, които имат отношение към извършеното престъпление. Г.Р., криминално проявен с кражби, е разпитан.

Действията по разследването са проведени под прякото ръководство на прокурори от РП и ОП- Шумен. Задържан е за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. По-късно, с прокурорско постановление му е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа до довеждането му пред съда по реда на чл. 64 от НПК. Работата по документиране на престъплението продължава.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *