Криминалисти от ОДМВР-Шумен при съвместни действия с колегите им от ГДНП и ОДМВР-Варна задържаха извършители на въоръжен грабеж от частен дом в село Каспичан

Работата по разкриване на престъплението започнала на 15 ноември. За времето от 23:00 до 24:00 часа на 14 ноември трима маскирани проникнали в дома на самотно живеещ 78-годишен мъж.

Единият се приближил до леглото на възрастния човек, отправил му заплаха с нож в ръка и го попитал къде са му парите. Другите двама били в стаята, но стояли до вратата. Възрастният мъж казал, че има 150 лева и че ги държи под възглавницата си. Освен тях „апашът“ отнел дебитна карта с пин код и мобилен телефон.

Веднага след това тримата напуснали дома на 78-годишния мъж.

Под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Нови пазар са извършени множество процесуално-следствени действия. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК криминалисти от районното управление в Нови пазар влезли в дирите на трима местни жители.

Извършителите на престъпното деяние са установени. В сутрешните часове на 30 ноември за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен са задържани Г.Г./34г./, Т.А./ 30г./ и 17-годишен, всички от село Каспичан. Извършени са огледи на автомобили, както и на дрехи, с които грабителите са били облечени в нощта на престъплението. Опитали да заличат следи и запалили дрехите, и отнетия от възрастния човек мобилен телефон край мост на река до нива в гр. Каспичан.

Изяснено било, че освен отнетата сума тримата успели да изтеглят от дебитната карта на възрастния мъж сумата от 160 лева. Извършителите направили пълни самопризнания. 17-годишният не е криминално проявен, Г.Г. е известен на полицията с управление на моторно превозно средство в срок на наложено административно наказание за управление без свидетелство, използвал е и неистински документи, Т.А. е извършител на грабеж на телефон докато е бил непълнолетен.

Работата по документиране на престъплението продължава, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *