Кризисният щаб в Шумен на крак

Областният кризисен щаб за координация и противодействие на разпространението на заболяването коронавирус в област Шумен ще заседава днес.

След заседанието в 15.00 ч. на брифинг в Областната администрация ще бъдат обявени предприетите към момента мерки и ще бъдат изнесени решенията на щаба, информират от Радио Шумен.

Пробите за COVID-19 на двама пациенти с вирусни пневмонии в шуменската болница са отрицателни

Това съобщават на сайта на здравното заведение. Отрицателна е и втората проба на хоспитализирания в инфекциозно отделение пациент, завърнал се преди няколко дни от Италия. Той е клинично здрав и ще бъде изписан за приключване на карантината в дома.

Вторите проби на пациентите, завърнали се от Италия, също са отрицателни и те са изписани от инфекциозно отделение на МБАЛ Шумен в добро общо състояние и клинично здрави.

В инфекциозното отделение на шуменската болница е постъпил болен с фебрилитет. На сайта на МБАЛ съобщават, че пациентът е с диагноза грип без епидемични данни за контакт с болни от коронавирусна инфекция. Взета му е проба за изследване.

От болни с вирусни пневмонии са взети и изпратени във Вирусологичнана лаборатория на УМБАЛ “Света Марина” Варна още 9 проби.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *