| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Крачка назад: До 15 януари няма да глобяват за винетки

АПИ се предаде пред хаоса с винетките и обяви, че до 15 януари няма да се налагат глоби заради липсата на винетки. На извънредна пресконференция днес директорът на националното тол-управление в АПИ Антон Антонов съобщи, че се дава 15 дневен гратисен период. Едва след 15 януари полицията ще започне да глобява за липса на винетки.

Според Антонов, в момента тече информационна кампания за шофьорите и заради това ще има гратисен период, преди полицията да започне да налага санкции.

От днес Агенция „Пътна инфраструктура“ спира и конвертирането на хартиените винетки в електронни, съобщи проф. Олег Асенов, ръководител на отдел „Информационно обслужване“ в АПИ. Той допълни, че спирането се налага, тъй като системата засича голям брой опити за фалшифициране.

От първия ден на електронните винетки новата система създаде хаос в цялата страна. На сайта липсва достатъчно информация за местата, където може да се купува винетка, а някои от терминалите за самотаксуване не работят, оплакаха се шофьори в първите дни на новата година, които се оказаха нарушители.

От граничните пунктове в момента само на Капитан Андреево има поставени терминали за таксуване, на останалите ГКПП-та предстои да се монтират, признаха шефовете на АПИ. От 7 януари, понеделник, ще разпространим мрежата и къде как ще се плаща, обявиха от агенцията. В момента винетки се продават в областните пътни управления и в обектите на А1. От понеделник терминали ще има и на всички големи търговски обекти, обещаха от АПИ.

Източник: radian.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

АВТОСЕРВИЗ "ДЕСНА" 2013 ООД гр.Нови пазар

Ремонт на ходова част и подготовка за технически преглед. Нови гърнета.
Монтаж и баланс на гуми. Смяна на масла. Полиране на фарове и спирачни дискове.

За контакти: Недялко Неделчев,
тел: 0878701532

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: read more | Thanks to read more here, read more here and Amazon - Black Friday