Крачка назад: До 15 януари няма да глобяват за винетки

АПИ се предаде пред хаоса с винетките и обяви, че до 15 януари няма да се налагат глоби заради липсата на винетки. На извънредна пресконференция днес директорът на националното тол-управление в АПИ Антон Антонов съобщи, че се дава 15 дневен гратисен период. Едва след 15 януари полицията ще започне да глобява за липса на винетки.

Според Антонов, в момента тече информационна кампания за шофьорите и заради това ще има гратисен период, преди полицията да започне да налага санкции.

От днес Агенция „Пътна инфраструктура“ спира и конвертирането на хартиените винетки в електронни, съобщи проф. Олег Асенов, ръководител на отдел „Информационно обслужване“ в АПИ. Той допълни, че спирането се налага, тъй като системата засича голям брой опити за фалшифициране.

От първия ден на електронните винетки новата система създаде хаос в цялата страна. На сайта липсва достатъчно информация за местата, където може да се купува винетка, а някои от терминалите за самотаксуване не работят, оплакаха се шофьори в първите дни на новата година, които се оказаха нарушители.

От граничните пунктове в момента само на Капитан Андреево има поставени терминали за таксуване, на останалите ГКПП-та предстои да се монтират, признаха шефовете на АПИ. От 7 януари, понеделник, ще разпространим мрежата и къде как ще се плаща, обявиха от агенцията. В момента винетки се продават в областните пътни управления и в обектите на А1. От понеделник терминали ще има и на всички големи търговски обекти, обещаха от АПИ.

Източник: radian.bg
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *