Разруха, села, община Нови пазар

Красимира Бунова: Имаме шанс да променим бъдещето ни!

Трагична е картината в малките населени места на община Нови пазар. Тази картина не е изключение, така е в цялата ни страна, коментира д-р Красимира Бунова, кандидат за 45-ия парламент от БСП за България.

В голяма част от селата липсва медицинска помощ, както и транспорт до общинския център.
Младите хора не се задържат, старите живеят ден за ден.

Работата ми е свързана с много хора, голяма част от тях са ми пациенти. Мъчителна е гледката по тези места, и оскърбителна за живущите. Прегърбени хора, уморени от безпаричие, затихнал поминък и сиво бъдеще.

Изоставени и забравени, а когато и те си заминат от този свят селата ще станат на прах.

През изминалите години Държавата беше само наблюдател за случващото се и разрухата по тези места. Мащеха за крайно нуждаещите се, пенсионерите, хората в неравностойно положение и всичко онези социални групи, които не носят доходи и пачки в чекмеджетата.

Държавата обаче беше майка за послушните, изпълняващи безропотно всяка прищявка, след което възнаграждаваше богато избраните.

Двойният аршин се доказа, като политически инструмент за наказание и поощрение.

Неизбежното наближава, изборите са след половин месец. Имаме реален шанса да променим това, имаме потенциала и решимостта да подобрим живота си, нашия на нашите родители и деца.

БСП ще разчупи порочния модел в здравеопазването, известен като “Парите следват пациента”, който превърна болниците в печалбарски предприятия, а лекарите от лекуващи в администратори. Освен това БСП ще преизчисли всички пенсии и това ще доведе до стабилен ръст от 25 – 30 на сто на доходите на възрастните хора.

Това не са празни приказки, а реални възможности!

Аз излизам с гордо вдигната глава, защото имам подкрепата на много приятели и колеги.
Ако искате и Вие да ме подкрепите, можете да го направите на 4 април, като гласувате за мен, с преференциален номер 103, от БСП за България с номер 4 .

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.