Кражба на месо и ракия и палеж на имот в Преселка

Криминалисти от РУ- Нови пазар установиха и задържаха за четири часа извършител на взломна кражба в село Преселка, информират от ОДМВР – Шумен.

На 11 януари следобед в полицейското управление близък на собственик на имот в Преселка съобщил за кражба от къщата и опит за палеж. Видял, че входната врата на имота на брат му била разбита, взломени били и три вътрешни врати.

Установил, че липсва около 30 кг. замразено месо и 30 литра ракия, стените било опушени и имало частично изгорели домашни вещи. Съобщил веднага в полицията.

Криминалисти от полицейското управление в Нови пазар пристигнали на място, извършен бил оглед. Изяснено било, че след извършената кражба „апашът“ направил опит да запали имота.

Четири часа по-късно извършителят на кражбата бил установен. За срок до 24 часа в полицейското управление бил задържан криминално проявеният с кражби 28-годишен местен жител.

Направил пълни самопризнания и посочил къде укрил част от откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *