Колко отбора ще има през новия сезон в Североизточната Трета лига

Североизточната Трета лига засега е с 12 отбора, съобщи секретарят на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Варна Пламен Хаджийски.
Освен десетте тима, които бяха в първенството през миналия сезон, заявки за участие са подали “Спартак 1918” (Варна) и “Бенковски” (Бяла). “Спартак 1918” се обедини с другия варненски тим, носещ същото име, а председателят на Управителния съвет на футболния клуб Благой Калфов потвърди решението отборът да се включи в състава на Трета лига.

“Бенковски” стана областен първенец на Русенска област, освен това разполага с всички условия, необходими за участие в третия ешалон.
Останалите отбори в Трета лига са “Добруджа”, “Суворово 1”, “Калиакра” (Каварна), “Ботев” (Нови пазар), “Светкавица” (Търговище), “Локомотив” (Русе), “Септември 98” (Тервел), “Доростол 2013” (Силистра), “Хитрино” и “Кубрат 2007”.

Желание да се включат в третото ниво на българския футбол имат и тимовете на “Спортист” (Ковачевец) и “Добруджански спортист” (Стефан Караджа), но те все още търсят спонсори. Срокът, отпуснат от Зоналния съвет на БФС във Варна, е 15 юли. По наредба в Трета лига могат да играят максимум 18 отбора.

Източник: Радио Шумен
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *