COVID-19 Нови пазар страната

Ковид отделенията на болниците в Нови пазар и Шумен се пълнят с пациенти

В болницата в Нови пазар са настанени 12 пациента. На домашно лечение са 17, а карантинираните са 23-ма.
Общо диагностицираните в община Нови пазар са 948, а починалите 84.

Двайсет пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция са приети през вчерашния ден в шуменската болница. С тях настанените в COVID отделенията на лечебното заведение към момента стават 108. Това каза за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ – Шумен.

Двама са в интензивния сектор. Шестима от пациентите с COVID-19 са изписани като излекувани.
1 911 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция у нас за изминалото денонощие, сочат данните на Единния информационен портал.

В Шуменско установените случаи са 35. Направени са 24 008 теста, като процентът на положителни проби е 7.96.

Правителството удължава извънредната епидемична обстановка с три месеца

Причината – навлизаме в нова пандемична вълна, съобщи след заседанието на Министерския съвет здравният министър Стойчо Кацаров.

Регистрираме ръст на броя на заразените, регистрираме ръст и на броя на хоспитализациите и това налага да удължим епидемичната обстановка. Срокът се обосновава с това, че средната продължително на една пандемична вълна е около 2 месеца, два месеца и половина“, съобщи още министър Кацаров.

Той обясни, че е взета под внимание и особената политическа ситуация, в която се намираме и колко време ще продължи да работи настоящото Народно събрание и дали то ще успее да излъчи правителство.

Така че, тримесечния срок дава достатъчно гаранция за сигурност и възможност за налагане на противоепидемичната ситуация, в това число и около граничния контрол“, обясни здравният министър.

Вижте последната заповед на министъра на здравеопазването, допълваща заповед № РД-01-647/29.07.2021 год. за противоепидемичните мерки в страната.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.