КНСБ стартира благотворителна кампания „Не си сам”

РС на КНСБ Шумен призовава за солидарност и приканва всички свои членове и структури да се включат в националната благотворителна кампания „Не си сам”, която КНСБ стартира на 1-ви май 2020 г.

На Първи май КНСБ и фонд „Проф. д-р Желязко Христов, д.м.” стартираха национална благотворителна кампания „Не си сам” в подкрепа на работещите синдикални членове, засегнати от разпространението на COVID-19.
Точно сега, по време на тази безпрецедентна и тежка здравна и икономическа криза е важно всеки от нас да знае, че НЕ Е САМ и НЯМА ДА БЪДЕ ОСТАВЕН САМ !
Като най-голяма обществена организация, КНСБ не може да остане безучастна към съдбите и нуждите на членовете си, засегнати от разпространението на вируса. Инициативата предвижда материална помощ под формата на продукти, лекарства, медицински пособия и др., които синдикалният член заяви. Размерът й ще е минимум 150 лв., като по преценка на отделните федерации той може да бъде и по-голям.

Федерацията на синдикатите в здравеопазването, например, планира да подкрепи всеки свой заболял член с помощ в размер на 500 лв.

Кампанията ще се стреми да покрепи максимален брой заразени синдикални членове. За целта е необходимо да генерира ресурс от 100 хил. лв., който да достигне до тях. Ето защо, за набиране на средства за благотворителната кампания „Не си сам” е обявена следната банкова сметка на Сдружение с нестопанска цел “Благотворителен фонд проф. д-р Желязко Христов”:
IBAN: BG34UNCR76301010291100; BIC код UNCRBGSF; УниКредит Булбанк

Средствата ще бъдат разходвани при пълна прозрачност, ще бъдат публикувани детайлни отчети за постъпилите средства и направените дарения.
В кампанията с целеви дарения в благотворителната инициатива се включват браншовите и регионалните структури на конфедерацията, както и синдикалните организации от предприятията и учрежденията.

Към настоящия момент готовност за взаимопомощ заявяват Федерация на снидикатите в здравеопазането, Синдикатът на българските учители, Независима синдикална федерация на енергетиците в България, Федерация на независимите синдикални организации от леката промишленост, Националната синдикална федерация „Метал-електро“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите, Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации, Съюзът на транспортните синдикати в България.

Регионалният съвет на КНСБ Шумен е в готовност за съдействие и чрез доставяне на помощи, предоставяне на информация, придвижване на документация и други необходими дейности.

Към момента има регистрирани случаи на COVID-19 в здравния сектор, социални домове, градския транспорт, леката промишленост, енергетиката, дирекция „Пожарна безопасност“, и др.
Важно е да бъдем заедно и да бъдем солидарни, сега повече от всякога!

Радостин Павлов – Общински координатор на КНСБ за Общините Нови пазар и Каспичан

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *