награда театър Мелпоарт

Кметът поздрави театрална трупа „Мелпоарт” за успеха им в Каварна

Поздрави за успеха на театрална трупа „Мелпоарт” от Националния фестивал за любителските театри, който се проведе в гр. Каварна.

Театрална трупа „Мелпоарт” с режисьор Злати Златев участва с постановката „Отворен брак” от Дарио Фо и Франк Раме.
Нека им е честита първата награда за спектакъл и първата награда за женска роля, присъдена на Христина Димитрова за ролята на Антония.

Пожелавам им още много бъдещи успехи и пълни зали с публика!“, завършва Георги Георгиев.

За двадесет и трета година в Каварна се проведе традиционният Национален фестивал на любителските театри

Театралният фестивал е основан през 1998 г. в памет на изтъкнатия български театровед от Каварна проф. Гочо Гочев. През изминалите години фестивалът се радва на изключително голям интерес от страна на български и чужди любителски театрални състави.

В дните от 1 до 5 юни 2021 година градът беше поле за изява на любителските театрални състави от цяла България. Пет дни магията на Мелпомена докосва зрителите чрез най-добрите театрални постановки от различни жанрове, излъчени след провеждане на селективна сесия. Каварна отново се превърна в столица на любителските театри.

Светлините на прожекторите озариха играта на любителите актьори, дошли да покажат таланта си на авторитетната фестивална сцена.

Състави от различни краища на страната представиха пиеси от съвременни автори.

Като патрон на театралното събитие, кметът на община Каварна – Елена Балтаджиева, откри фестивала с паметната мисъл на проф. Гочо Гочев: „ Изкуството не търпи компромиси. То дава всекиму заслуженото“ и, че театърът в страната ни е рожба на Възраждането и е оцелял до днес, преминавайки през различни периоди в своето развитие“.

В програма се изявиха театрални колективи от Алфатар, Белене, Суворово, Долна Оряховица, Гълъбово, Нови Пазар, Свищов, Карнобат, Бургас, Дебелец, Варна и Тутракан.

Сценичното им присъствие се оцени от жури с председател Крум Гергицов – театровед, от град Русе; Станка Калчева – актриса в Младежки театър „Николай Бинев“, София – два пъти носител на награда „ИКАР“ и един път на наградата „АСКЕЕР“ ; Йордан Алексиев – актьор, зам.-директор на Театър Българска армия, София.

На фестивала Театрална трупа „Мелпоарт” участваха с новата постановка „Отворен брак” от Дарио Фо и Франк Раме с режисьор Злати Златев.
От фестивала се завърнаха с първа награда за спектакъл и първа награда за женска роля присъдена на Христина Димитрова за ролята на Антония.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.