Нови пазар Община

Кметът на Нови пазар и синдикалисти подписаха колективни трудови договори

Два колективни трудови договора подписаха синдикати и кметът на община Нови пазар Георги Георгиев.

Единият е общински колективен трудов договор за системата на предучилищното и училищното образование в общината, а вторият касае медицинските специалисти, работещи в детското и училищното здравеопазване (ДУЗ). Това съобщи за 60 ТИЯТ ГРАД общинският координатор на КНСБ Радостин Павлов.

Той изрази благодарност към кмета Георгиев и зам.-кмета Златина Таскова, както от свое име, така и от името на синдикалните ръководства на Синдиката на българските учители – КНСБ и Независимия учителски синдикат – КНСБ за добрия социален диалог и за това, че договореностите ще продължат да действат спрямо синдикалните членове работещи в системата на образованието, което се явява социална и синдикална сигурност за тях.

Запазването на договореностите и увеличаването на някои клаузи, говорят ясно и категорично за намеренията на Общината за водене на политика на социален диалог и отговорно поведение към работещите в системата на образованието.

Първият колективен трудов договор в системата на ДУЗ е крачка напред в утвърждаването на социалния диалог в здравеопазването на територията на община Нови пазар“, заяви още Радостин Павлов.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.