Кметът и шефът на полицията с подаръци за малчуганите от група „Пчелица“ в ДГ „ Китка“ в Нови пазар

Децата от група „Пчелица“ на ДГ „ Китка“ в Нови пазар, съвместно със служители на пътната полиция  и „Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“ изнесоха открит урок по пътна безопасност.  Игрите се проведоха на изградената площадка в двора на детското заведение.

С много игри и умения, под вещото ръководство на полицай Тихомир Миленов, децата показаха завидни знания по пътна безопасност.

Под формата на песни, забавни игри, редене на пъзели, отговори на въпроси и отгатване на гатанки всяка група разигра различни ситуации, свързани с безопасността на пътя.

Идеята на учителите и органите на реда е децата да придобият знания и натрупат опит при пресичане на уличното платно, разпознаване на цветовете на светофара и какви действия да предприемат спрямо всеки цвят, какво показват пътните знаци.

Целта беше да се затвърдят знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътя. На площадка с маркировка, пътни знаци и светофарна уредба в почти реална ситуация децата трябваше да справят с регулиране на пътното движение сами.

Сложната ситуация да стигнат до различни точки „ из града“, като преминават през кръстовища с различни знаци също не ги затрудни. Малки пътни полицаи установиха нарушител, който отне предимство на пешеходец.

С полицейски автомобил на сирени отидоха при нарушителя и му „съставиха акт“. Посъветваха го да не нарушава закона и да пази децата на пътя.

Полицай Миленов припомни на възпитаниците на детската градина, защо трябва да ползват обезопасителни колани и да се возят в автомобилите задължително на детски столчета.

С нагледен пример, той им обясни какво може да се случи на едно дете, ако не ползва обезопасителен колан и какви могат да бъдат последствията при инцидент на пътя.

Сред официалните гости бяха Георги Георгиев – кмет на Община Нови пазар, гл. инспектор Веселин Райнов – началник на РУ – Нови пазар  и комисар Йордан Дундаков – началник на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция.

В края на тържеството децата показаха, че са усвоили всички правила на движение и знаят как да се придвижват без инциденти.

Видимо щастливи и с огромно удоволствие, кметът Георгиев и гл. инспектор Веселин Райнов поздравиха малчуганите и раздадоха подаръци.

И за финал мъниците имаха възможността да се докоснат до полицейските автомобили, да пуснат светлините и надуят сирените.

 

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *