КАТ: 1155 с превишена скорост, 166 с неизправни автомобили, 15 след употреба на алкохол …

73 неправоспособни водачи са установени на територията на ОДМВР- Шумен през месец ноември. С нередовни пътни документи са били 323. 15 са водачите седнали зад волана на автомобил с алкохол до 1, 2 промила, а тези , които са шофирали с алкохол над 1,2 промила и са засечени от пътните полицаи са 11.

1155 са установените нарушения на водачите за скорост. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 54 водачи, други 14 не са спазили предимство на червен сигнал на светофар.

По време на проверките в Шуменско са засечени 165 водачи, които не са използвали обезопасителен колан или каска, 18 са говорили по мобилен телефон без да ползват устройство „свободни ръце“. 65 са съставените актове на водачи, които не са имали сключена за мпс застраховка „Гражданска отговорност“. 166 били зад волана на технически неизправен автомобил. За неправилно спиране и паркиране са наложени глоби на 547 водачи. През месеца за пресичане на червен сигнал на светофар или на необозначено място са санкционирани 36 пешеходци.

Проверките в региона продължават.

В момента тече специализирана полицейска операция за недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред по време на студентския празник.

На територията на РУ- Каолиново полицейски служители продължават превантивната кампания на ОДМВР- Шумен. По време на проверките водачите получават листовка със съвети за безопасно шофиране и апел да не говорят по мобилните си телефони без хендсфри по време на път, за да не се създават допълнителни предпоставки за произшествия на пътя.

Около 01:40 часа на ул.“Цар Освободител“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на Фолксваген „Пасат‘ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от К.Ж./ 63г./ от Нови пазар. Водачът е тестван за алкохол. Показанията на дрегера отчели 1,60 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. За престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е започнато бързо производство, информират от ОДМВР – Шумен.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *