Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама - 2020!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашия партньор.

Как се справят училищата в Община Нови пазар с дистанционното обучение

Кметът на Община Нови пазар, поиска информация, относно успеваемостта на училищата с дистанционното обучение, след въведените противоепидемични мерки.

Както знаем, Министерството на образованието, преустанови всички учебни занятия и извънкласни мероприятия – до 29 март 2020 година.

След направена проверка от г-жа Жанета Желязкова, нач. отдел „ХП и ППСН” в Община Нови пазар, Ви предоставяме обобщената  информация:

• В ОУ „Н.Й.Вапцаров“ има създадена организация за дистанционно обучение още от 16.03.2020г. Обхванати са всички класове, като процентът на участващите  е от 50% до 90% – определен от наличието на устройства на учениците.
25% нямат устройства за връзка и включваме медиатора да разнася материали.

Обучението се осъществява в затворени групи, по класове във Фейсбук, главно чрез предоставяне на материали и обратна връзка със снимане на изпълнените задачи от учениците.
Това се оказва най-приложимия метод за нашите ученици. Повечето работят само с телефони на родителите, които за първи път, се оказаха активно ангажирани да участват в подготовката на децата.

С уважение,
Добрин Иванов – директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров“ гр. Нови пазар

• Дистанционното обучение в „Професионална гимназия по селско стопанство“, гр.Нови пазар, е организирано по следния начин:
– Създадени са затворени групи по класове и по учебни предмети;
– Обхванати са всички ученици;
– Учениците разполагат с необходимите електронни устройства и достъп до интернет;
Към настоящия момент, не се налага съдействие от общината. При възникване на необходимост, ще Ви информираме и ще се възползваме от предоставената възможност.

С уважение,
инж. Дамян Николов

• Дистанционното обучение в СУ „Хан Исперих“, е организирано, чрез „класроом“ в „гугъл“ и  „зум“.

Всички ученици са обхванати, с малки изключения. Има 4-5 ученика, които нямат мобилни апарати и техниката, но учителката е намерила вариант за обучение.

С уважение,
ВЕНЦИСЛАВА ДОБРЕВА
Директор на СУ „Хан Исперих“

 

• Що се касае до трудностите в СУ „Васил Левски“, при дистанционното обучение, да, срещаме такива, но са преодолими.

С уважение,
ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА
Директор на СУ „Васил Левски“

• В Основно училище „Христо Ботев“, с . Памукчии, е създадена организация за дистанционно обучение. Създадени са затворени фейсбук групи за отделните класове. По график, учителите поставят задачи, посочват литература, изискват отговори и т.н. Само /бяха 5/ от тази седмица, вече 4 деца, нямат електронни устройства и Интернет връзка. С тях, работим по телефона. Всички имат учебници и учебни тетрадки.

С уважение,
ДЕТЕЛИНА ВАСИЛЕВА
Директор на ОУ „Христо Ботев“
с. Памукчии

• В ПГХТД ,,Проф.д-р Асен Златаров'“, гр. Нови пазар, учителите разполагат с устройства и имат достъп до Интернет.

Обучението се провежда, като се използват различните социални мрежи, безплатните платформи – ,,Уча се“, Мicrosoft teаms, ,,Кан Академия“ , тъй като се отварят през различни устройства.
Броят на учениците, които нямат подходящи устройства, са около 26 и съответно нямат достъп до Интернет. Малък е броят на учениците, които нямат достъп до Интернет, поради факта, че нямат предплатена такава услуга, или ако имат, то Интернет е ограничен.

Магда Димитрова

• Дистанционното обучение в повереното ми училище, се провежда по различни начини, които са съобразени с възможностите на всички ученици и родители.
Имаме регистрация в „Майкрософт 365“, в „Уча се“, имаме групи във „Вайбър“ и „Месинджъра“,  където им се изпращат материали, линкове към безплатни образователни ресурси, филми и др., поставят им се конкретни задачи – индивидуални или групови, като се поддържа активна обратна връзка, чрез коригиране и допълнителни задачи, води се видео разговор. Изпращат се материали и по имейл адреси – ученици, които имат такива. Водят се и телефонни разговори с родители при ученици, които нямат нужната техника.
Също, за да се включат тези ученици в процес, се поставят задачи за самостоятелна работа с хартиените учебници и други материали, които не са в дигитална среда. Имаме готовност, образователният медиатор – да разпространява материали, но поради липсата на предпазни средства,такъв риск, не сме поемали до момента.

Училището има нужда от:
Предпазно облекло за медиатор и помощен персонал;
Маски и ръкавици;
Дезинфектанти;

Такива са поръчани, но до момента, няма доставка.

С уважение,
МЕРГЮЛ ЮМЕРОВА
Директор на ОУ „Свети Климент Охридски”
с. Стоян Михайловски

• В ЦСОП /Център за специална образователна подкрепа/ “ ХЕЛА“ се провежда дистанционно обучение с част от учениците/ ЦНСТ Нови пазар, ЦНСТ Каспичан/. Разнесени са материали по домовете на децата, които могат да се справят и родителите са декларирали желание да подпомагат учебния процес. Дистанционното обучение се провежда от 23.03. 2020 г.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *