Как менте булка от Нови пазар измъкна 33 хиляди лева от чужденец

33 000 лева е успяла да измъкне от турчин жена от Нови пазар, която успяла да му завърти главата с обещания за брак. Тя е осъдена на първа инстанция и получила 1 г. и 6 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок. След което обжалвала и в Окръжния съд в Шумен, който обаче потвърдил наказанието, информира dariknews.

Сумата в ЕВРО успяла да получи от турски гражданин, живеещ в Германия, за 3 месеца – 5 декември 2014 г. до 10 февруари 2015 г.

Жената живеела със своите родители и мъж в Нови пазар. Чрез сайт за запознанства се свързала с турчин, живеещ в Щутгарт. Започнали да общуват по скайп и телефон. Показала му и снимки, но пропуснала подробностите около семейното си положение. Дори му казала, че е сирак и живее в лоши условия в Гурция. Дори била болна и имала нужда от лечение. Човекът доброволно ѝ пратил пари.

В последствие обаче – последвало и искане за допълнително финансиране – като причините били различни – билет, паспорт, глоби, операция и лекарства.

За да го увещаят за тежкото ѝ състояние и нуждата от инвазивна намеса, за която да плати, разбира се, се включила дори друга жена, която разговаряла с мераклията.

Стигнало се и до предложението – “булката” да иде в Германия при щедрия мъж. “По пътя” обаче имало нужда от средства за билети за автобус, хотел, разходи по митница.Тук се появили и друг “герой”, които увещавали кандидат женихът, че средствата отиват по направление. Обадил се “шофьорът” на автобуса, който потвърдил нуждата от пари на булката.

Оказало се, че за 3 месеца турчинът изпратил пари общо 31 пъти – 16 880 евро, равняващи се на 33 014 лв.

Единствено 50 евро, изпратени първия път се оказали – лична инициатива, останалите пари обаче – булката менте умело успяла да измъкне. Според документите от делото с тях освен, че е харчила за себе си, е успяла и да ремонтира семейното жилище в Нови пазар.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *