| посещения | | Питай кмета | Контакти | За реклама | Архив | Мобилна версия

Как да изберем перфектната диня?

Ако се огледате само за няколко неща, когато избирате диня, вероятността да изберете правилната ще се увеличи значително. Да, може да разберете много лесно дали е узряла, без да се налага да я режете или да почуквате върху кората и.

В тази статия ще ви споделим няколко бързи съвета от опитните фермери, които ще ви помогнат да изберете най-добрата диня в живота си!

Виждате ли голямото жълто петно на снимката?

То е познато като мястото, където динята зрее докато все още е свързана към почвата. Това място на узрялата диня винаги е добре оцветено в жълто или дори оранжево.

Ако е бяло, то плодът не е узрял.

Тези мрежоподобни кафяви линии по динята означават, че пчелите са докоснали опрашващите части на цветчетата на все още младите дини многократно, а колкото повече е опрашването, толкова по-сладка е динята. Затова, въпреки, че не придават перфектния външен вид на плода, тези петна са знак, че той е сладък.

Дините се делят на момчета и момичета

Много хора не знаят, че фермерите делят дините по пол. Например, „момчетата“ са по-големи разбира се и имат продълговата форма. Те са и по-воднисти на вкус.

„Момичетата“ дини имат по-закръглена форма и са по-сладки.

Обърнете внимание на размера на динята
Най-добре е да изберете нито най-голямата, нито най-малката диня от купчината.

Изберете средно голям плод. Каквато и диня да изберете, важно е да знаете, че тя трябва да се усеща по-тежка за размера си ако искате да е добре узряла.

Инспектирайте опашката на динята

По-изсушената на външен вид опашка показва, че динята е узряла. Ако опашката е зелена, това вероятно означава, че е откъсната прекалено рано и няма да е узряла.

И добрия стар трик, който повечето от нас познаваме – почукването върху динята.

При почукване върху кората, една добра диня ще издаде кух звук. Ако плодът не е узрял почукването ще издаде „тъп“ звук.

Доста лесно може да познаете добрата диня, нали?

Сега вече може да разчитате, че когато отидете днес до магазина или на пазара за диня ще си изберете най-сладката от всички: най-доброто разхлаждане за лятото.

Съхранение
След като си купите най-добрата диня съхранявайте я на тъмно и хладно място за не повече от 4 дни. Ако ще я съхранявате за по-дълго, прехвърлете я в хладилника.

В конвенционален хладилник плодът може да издържи до 27 дни, а ако разполагате с отделение BioFresh Plus на Либхер, динята може да издържи и до 30 дни.

Вероятно няма да нарежете цялата диня, а само половината. Тази, която все още е цяла обвийте в хранително стреч фолио, а тази част, която вече е на парчета, сложете в подходяща кутия и я затворете. Така динята може да се запази свежа за не повече от 3 дни.

Източник: blog.liebherr.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: here | Thanks to promo codes - Verizon, Verizon Wireless - coupons and Amazon - Black Friday