Как да изберем интериорни врати?

Как да изберем интериорни врати?

Мисълта за ремонт или промяна вкъщи кара доста хора да се изнервят или притесняват. Изборът на интериорна врата е един такъв сценарии. Пазарът е пълен с фирми, предлагащи врати и човек много лесно може да се изгуби в разнообразието. Тук ще изложим някой от ключовите аспекти, на които да обърнете внимание когато търсите в интернет или обикаляте по магазини.

Тип на стаята
Първата стъпка е да определите за какъв тип стая ви трябват врати. Дали ще е за дневна, кухня, спалня. Тук по-принцип не се задържа много влага и няма нужда да избирате материал който е влагоустойчив. Ако ще сменяте врата в банята, обаче, такъв материал е задължителен.

Материал
MDF, HDF и Естествен фурнир са най-близките материали до естественото дърво. Те изглеждат красиво, а имат и опция да се гравират елементи по тях, така че да са уникални за вашия дом. Тези материали се препоръчват за врати към стаите без банята. Въпреки че имат някакви влагоустойчиви възможности, те не са много силни.
За банята и мокри помещения се замислете за PVC, алуминиеви или стъклени врати. С тях няма да сгрешите за тези помещения. Материалите са изключително влагоустойчиви и ще издържат дълго време.

С каса или без каса
Ако избирате врати за нова къща или апартамент, естествено ще търсите пълен комплект врата. Ако, обаче, желаете да замените старите се врати и старите каси са запазени и нямат наранявания може да се спрете само на листа на интериорната врата. Той, сам по себе си, ще ви излезе доста по евтин.

Размери
Това е, може би, най-важният критерии. Специалистите съветват да не се опитвате да замервате сами врата си, а да се доверите на специалистите, от които ще купувате. За българския пазар е специфично, че отворите на вратите доста често са различни и нестандартни. Мъдро е да оставите фирмата за врати да дойде и да замери, а после да произведе интериорните ви врати по тези размери.
Следвайте тези основни стъпки, вие сте вече подготвени за трудния избор на врата за вашия дом.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *