Кирил Петков

Изскочиха имената на министрите в бъдещото правителство

От партия “Продължаваме промяната” определиха като “спекулации” разпространения в някои медии списък на проектоправителство, съобщава БНР.

Преговорите за сглобяване на управляваша коалиция в новия парламент вървят с пълна сила. Вече има и имена на министри, за които има консенсус между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”. Според участници в разговорите вече е сигурно, че Кирил Петков ще бъде премиер в проекта за коалиционно правителство, независимо от неприязънта към него от страна на сценаристите на Слави Трифонов.

До момента одобрените имена в следващото правителство са следните:

Даниел Лорер (ПП) – министър на външните работи

Бойко Рашков (БСП) – министър на вътрешните работи

Георги Гьоков (БСП) – социален министър

Асен Василев (ПП) – министър на финансите

Николай Събев (ПП) – министър на транспорта

Николай Денков (ПП) – министър на образованието

Христо Иванов (ДБ)- министър на правосъдието

Пламен Абровски (ИТН) – министър на земеделието

Георги Михайлов (БСП) – министър на здравеопазването

Деница Симеонова (ПП) – министър на иновациите

Любомир Каримански (ИТН) – министър на икономиката

Борислав Сандов (ДБ) – министър на околната среда

Радослав Рибарски (ПП) – министър на енергетиката

Все още не са утвърдени министрите, които ще поемат Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на отбраната, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и не се знае дали въобще ще има Министерство на туризма.

От сегашните служебни министри запазват постовете си. Николай Денков ще се брои като квота на Продължаваме промяната в кабинета, а Бойко Рашков – на БСП. Оставането на МВР шефа се приема като много смел ход, защото ГЕРБ и ДПС постоянно твърдят, че симпатизантите им по места са подложени на репресии от полицията по нареждане на Рашков. Министърът вече вдигна градуса и на отношенията между София и Анкара с обвиненията си, че Турция се меси в изборите ни.

По-рано стана ясно, че в преговорите си с Кирил Петков и Асен Василев, Слави Трифонов е договорил Ива Митева да остане шеф и на новия парламент.

Източник: marica.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.