Директор ОДМВР Шумен

Изритаха Старши комисар Ялчън Расим и назначиха Владислав Мишев (видео)

Днес пред ръководния състав на ОДМВР- Шумен заместник-министър Венцислав Катинов обяви заповед на министъра на вътрешните работи, с която за директор се преназначава старши комисар Владислав Мишев. С друга заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков старши комисар Ялчън Расим се преназначава на друга длъжност в МВР.

Старши комисар Владислав Мишев работи в системата на МВР от 1994 година. Професионалната му дейност започва като младши районен инспектор. В годините заема различни изпълнителски и ръководни длъжности в 9 РУ- София, ДНСП, ОДМВР- София. Работил е в Дирекция „Инспекторат“, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. От 2018 година досега е бил началник на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ при ГД „Гранична полиция“. Награждаван е многократно за професионалната си дейност.

Защо сега?

Това е една напълно нормална дейност в нашето министерство, която е съобразена с нашето виждане и с оглед на обстановка на свободни и прозрачни избори. Това е нещо, което ние сме го премислили достатъчно добре и продължаваме да разчитаме на г-н Ялчън Расим. Изборите са едно сериозно предизвикателство и ние искаме да работим с екип, който е изведен от нашите виждания”, каза зам.-министър Катинов, като подчерта, че относно старши комисар Расим в никакъв случай не може да се каже, че е имало сигнали за “лоша дейност, дисциплинарни нарушения или корупция”.

Ялчън Расим:

Аз оглавих дирекцията през 2015-та и тогава си поставих 2 цели. Първо – да върнем доверието на хората в нас и мисля, че това го постигнахме. Аз съм с гордо вдигната глава, защото не оставихме неразкрито нито едно тежко криминално престъпление в област Шумен. Другата е подобряване на битовите условия на служителите в областната дирекция. Мисля, че и това постигнахме”.

Вижте видеото на Шум.бг

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.