Изпята поезия в навечерието на празника на любовта и виното

В навечерието на празника на любовта и виното, бардът Красимир Йорданов, известен с артистичното си прозвище „Див козел”, ще ни гостува в библиотеката с китара и песни.

Той е бургаски бард. Живее в Пловдив и свири навсякъде по света и у нас.
Автор е на два албума, три деца и четири стихосбирки.
Носител е на множество национални награди за поезия и авторска песен.

Лауреат на бардовските фестивали в Харманли, София, Несебър, Равда, Ловеч, Шумен и Бургас. Пише текстове и музика за песни, изпълнявани и от дуети и рок-групи.

Автор и участник в спектаклите „Джаз“, „Всичко е на нервна почва“ и „Селу“.

В музиката му, както пише критикът Светлозар Желев – „ ще усетим както традиционното наследство на по-предишното поколение български бардове, така и нотка рок и блус – музикални стилове, с които пловдивският бургазлия е тясно свързан.

Освен сериозните неща, Краси пише и немалко комични и пародийни текстове. Това означава, че ще чуем и песни с познати популярни мелодии и неочаквано непознати, остри и забавни текстове.

Относно поезията можем да кажем, че без да се заиграва излишно с постмодерната орнаментика, Краси рисува живота със слова, които са понятни, понякога до цинизъм директни, но и почти винаги поне малко усмихнати и с нотка горчива интелектуалска (само)ирония.”

Вижте още в: Пресечни точки” – интервю на Силвия Йорданова

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *