Изписаха от МБАЛ Шумен седем излекувани от COVID-19

Седем души излекувани от COVID-19 са изписани вчера от областната болница в Шумен, информитар от 24shumen.com. Това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.

В момента 20 пациенти с коронавирус са в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен. В тежко състояние в ОАИЛ продължава да е мъж, който над 20 дни е интубиран.

Още три медицински сестри от Многопрофилната болница са с положителни проби за болестта. Те са установени при последното периодично контролно изследване на персонала.

Две от тях са от Спешното отделение, а една от Операционния блок. Трите са поставени под 14-дневна домашна карантина, като само една от тях има леки симптоми на COVID-19. Общо четирима души медицински персонал от МБАЛ-Шумен е установен с инфекцията.

В болница е първата медицинска сестра, която бе диагностицирана с вируса в началото на миналата седмица.

Персоналът на лечебното заведение непрекъснато се тества. Регулярно се прави и дезинфекция. Контролиран е достъпът до МБАЛ-Шумен.

Днес в областната болница са приети още пациенти със симптоми на инфекцията. Очаква се техните резултати да излязат в сряда и четвъртък.
„Имаме достатъчно техника и предпазни средства. Продължава да не достига медицински персонал. Въпреки призивите ни никой от колегите не се отзова. Въпреки това ги разбирам, защото в тази ситуация всеки изпитва страх за собственото си здраве и здравето на близките си“, коментира д-р Костов.

Красимир Крумов

Три медицински сестри от МБАЛ – Шумен са с положителни PCR тестове за коронавирус, каза в телефонен разговор директорът на РЗИ – Шумен д-р Пепа Калоянова.

Няма ги в данните на единния информационен портал на правителството, защото още не са въведени, получена е информацията по телефона.

Състоянието на сестрите не изисква хоспитализиране, в домашни условия са, под карантина. Д-р Пепа Калоянова обеща до края на седмицата, предвид на увеличаващия се брой заразени и нуждата от информация да има ежедневни бюлетини на РЗИ за ситуацията с COVID-19 в областта.

Според изявление на здравния министър от днес, ако прескочим над 200 случая на ден, ще бъдат върнати част от по-драстичните ограничителни мерки.

174 нови случая на COVID-19 са потвърдени у нас през последното денонощие

174 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Направените PCR тестове през последното денонощие са 2775.

Тези данни отчита Националната информационна система.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е както следва: Благоевград – 7; Варна – 17; Велико Търново – 6; Добрич – 1; Кърджали – 3; Кюстендил – 2; Пазарджик – 6; Перник – 1; Пловдив – 13; Разград – 5; Русе – 4; Сливен – 7; Смолян – 1; София област – 3; София град – 86; Стара Загора – 9; Хасково – 2; Ямбол – 1.

5914 са потвърдените случаи на новия коронавирус в България към момента. 2664 от тях са активни. Излекуваните лица са 3000. През изминалото денонощие са регистрирани 85 от тях.

С доказан COVID-19 в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 470 пациенти, от които 29 се намират в интензивни структури.

Според Националната информационна система медицинските служители с потвърдена коронавирусна инфекция у нас са 456. Осем от случаите са регистрирани през последните 24 часа. От тях 3 са установени при лекари, 4 – при медицински сестри и 1 – при санитар.

Починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус, са 250. Четири от случаите са от изминалото денонощие.

Починали са жена на 61 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 53 г. с пневмония, за когото няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 76 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване.

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *