| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Измамиха жена от Нови пазар

62-годишна жена от Нови пазар е станала жертва на телефонни измамници.

Около 16:20 часа на 30 януари на домашния й телефон позвънил мъж, който се представил за служител на Криминална полиция. Обяснил на жената, че се провежда акция за залавяне на измамници и е било засечено, че нейният номер е попаднал в кръга на жертвите. Казали й да очаква обаждане.

Няколко минути след това й позвънил мъж, който започнал да отправя закани и заплахи към нея. Разпоредил й да подготви 35 000 лева, които малко по-късно щял да вземе. Веднага след това се обадил “полицаят”. Обяснил й, че за да бъдат заловени измамниците трябва да следва инструкциите му – да събере всички пари и ценности, които има в дома си, да ги хвърли през терасата, и в този момент криминалисти щели да ги хванат на място. С идеята, че съдейства на полицията, жената сложила в торбичка 250 евро, 400 лева, златни накити и ги хвърлила през терасата. Малко по-късно установила, че е измамена и подала сигнал в полицията.

Образувано е досъдебно производство, информират от от ОДМВР – Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: Sprint - Black Friday | Thanks to read more here, sprint - coupons and T-Mobile - Black Friday