| посещения | | Питай кмета тук - коментара | Мобилна версия

Извънредно отчитане на електромерите заради новата цена на тока

Електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН с извънредни отчети на електромерите заради новите цени на тока от 1 юли.

Графикът за извънредното отчитане на ЧЕЗ е публикуван, информация може да се получи и в клиентските центрове на енергодружеството. 328 инкасатори ще работят извънредно с удължено работно време в неделя.

Електроразпределителната компания за Югоизточна България – ЕВН даде възможност по желание на абонатите сами да си засекат електромерите до 30 юни. През седмицата от клиентския център на Енерго Про заявиха, че не се предвижда извънреден отчет, но абонатите, които желаят, могат да оставят данните си до 30 юни.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по-стари и по-нови цени. С колко точно ще поскъпне електроенергията ще стане ясно на 1 юли.

Според предварителните разчети на енергийния регулатор токът ще поскъпне средно около 2% за страната, въпреки че трите компании поискаха доста по-висок скок. От другия месец с близо 11% поскъпва природният газ и с близо 7% парното и топлинната енергия.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За още новини, харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Реклама

Тук може да е твоята реклама!

Медия 60 ТИЯТ ГРАД Ви предлага уникална възможност за осъществяване на комуникация с вашите потенциални клиенти.

Как? Клик и виж!
Спестете 10% при резервация в Booking.com през нашия сайт. Тук и сега!

Booking.com

Още новини в снимки
Powered by WordPress | Theme Designed by: T-Mobile - Black Friday | Thanks to bargains - Black Friday, Verizon Wireless - promo code and here