Избори

Избори 2019 – финал!

Изборният ден завърши в спокойна обстановка.

Към 21:13 часа изборният процес във всички избирателни секции на територията на ОДМВР- Шумен  е приключил. В две секции във Върбица- стационарна и мобилна, както  и в една подвижна в Каолиново  след 20:00  часа  тази вечер е имало желаещи да упражнят правото си на глас, затова изборният процес е удължен с един час.

Няма данни за възникнали проблеми и инциденти. Създадена е необходимата организация за съпровождане и транспортиране на изборните протоколи и материали.

Постъпилите сигнали за нарушения, свързани с избирателното право са 29. Докладвани са на компетентните районни прокуратури, които незабавно са предприели действия за работа по сигналите и са се произнесли в законоустановените срокове. Образувани са три досъдебни производства.

През днешния ден сектор  „Български документи за самоличност“  към  ОДМВР- Шумен  са издали 35 удостоверения на граждани, които са били с  изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок за да упражнят правото си на глас, общият брой на издадените удостоверения е 76.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *