Избори 2021

Избирателната активност в България – 4.04.2021 (обновяване)

Прогнозни данни за избирателната активност за Народни представители 2021 от Галъп интернешънъл

Час
Активност
09:00 ч.
4,2%
11:00 ч.
12,5%
13:00 ч.
21,7%
15:00 ч.
30,9%
17:00 ч.
38,2%
19:00 ч.
43,9%
20:00 ч.
48,1%

ВАЖНО:

Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас.

От 29 март до днес от ОДМВР- Шумен са издадени 20 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. Работното време на звената “Български документи за самоличност” днес ще бъде до 19:30 часа

ИЗБОРНИ ГАФОВЕ:

Към ЦИК има множество жалби за агитация в социалните мрежи. От комисията обаче припомнят, че фейсбук и инстаграм не подлежат на контрол, защото не са медийни доставчици.

В една секция е имало интересен казус – били са доставени химикалки с черно мастило. Както е известно правилото е да се гласува със син цвят. ЦИК обаче подчерта, че това е изолиран случай и вотът ще бъде отчетен, защото гласоподаватели вече са гласували с черен цвят преди проблемът да бъде забелязан.

Районната избирателна комисия във Велико Търново спря машинното гласуване в областта.
Причината е сигнал от коалиция, че нейната листа в машините за гласуване в различни секции в област Велико Търново е разбъркана и при натискане на бутоните за преференции излизат имена, които са различни от подредбата, одобрена с решение на РИК.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *