Идва нов сняг и нов студ

Влошаването на времето започва във вторник следобед, като във вечерните часове и през нощта срещу сряда, с бързото понижение на температури на запад и север, валежите от дъжд ще преминат бързо в сняг и с напредването на нощта ще започне да се образува снежна покривка. Сутринта в сряда ще видим сняг на много места в Западна България, на места в Дунавската равнина, планините и Предбалкана.

В сряда, на запад и север, валежите от сняг ще продължат, а на изток и юг, в равнинните райони валежите ще са от дъжд.

Температурите ще се понижават и в сряда, в местата със снеговалеж ще са около нулата, в планините под нулата, на изток и юг до 4, 6 градуса над нулата.

В сряда ще е облачно с повсеместни валежи, снежната покривка ще продължи да се увеличава и на места ще надхвърли 10, дори 15 см.

На изток и по Черноморието, както и в източните райони на Дунавската равнина се очаква валежите да са от дъжд, но ще духа до умерен североизточен вятър и не е изключено в нощта на сряда срещу четвъртък и на изток да превали сняг.

По планинските проходи, особено в Стара планина, се очаква сериозно усложняване на пътната обстановка, възможни са навявания по пътищата. В нощта срещу сряда и в нощта срещу четвъртък, бъдете внимателни при пътуване в планинските райони.

В планините ще падне нов обилен сняг, снежната покривка ще се увеличи значително и опасността от лавини също ще се увеличи.

Всичко това ще приключи в четвъртък и от петък вече ще видим повишаване на температурите и бързо топене на снега, там където го има, информират от dnews.bg.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.