Иван Ганчев: Ще се вслушваме в предложенията на жителите

 Г-н Ганчев, премина първото за годината, бих казал най-важно, заседание на Общински съвет-Нови пазар, защото на него беше приет бюджетът за 2020 година. Вашето обобщение на свършената работа от общинските съветници.

Сесията мина добре. Преди нея постоянните комисии, които обсъдиха бюджета, излязоха със становища, че той е добре структуриран и балансиран.

Получихме подкрепа от всички групи общински съветници.

Надявам се този добър бюджет да бъде изпълнен и в края на годината, когато го отчитаме, да се окаже, че действително сме били прави по отношение на общинските финанси.

– Вие сте нов председател на Общинския съвет, най-младият в страната. Кои са приоритетите, които сте си поставили в работата начело на Общинския съвет?

Като млад, и все още не много опитен, считам че едно от основните неща, към които трябва да се стремим, е да се вслушваме в мненията и предложенията на жителите на общината. Именно поради това въведох една допълнителна точка, която ще съпътства всяко заседание на Общинския съвет – въпроси и предложения от жителите на общината.

Радваме, че все повече хора проявяват интерес, присъстват на заседанията на Общинския съвет, изказват мнения, задават въпроси, предлагат и начини за решаване на някои от проблемите.

В изпълнение на новия Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет всички материали вече се изпращат на съветниците по електронна поща. По този начин се стремим да намалим разхода на хартия и постепенно да преминем към заседания без използване на хартия.

Преговаряме за закупуване на таблети и ще се опитаме да въведем електронно гласуване, което ще улесни изключително много работата на Общинския съвет.

Друг основен ангажимент, който съм поел лично, е прозрачността на Общинския съвет.

Искам жителите на община Нови пазар да бъдат запознати с всички проблеми и предложения, които предстои да се гласуват на сесии.

За тази цел предвиждам на страницата на Общинския съвет да има и раздел, съдържащ материалите за заседанията.

Електронната поща на Общинския съвет е отворена за въпроси и предложения от страна на гражданите.
Имам приемен ден всеки петък, но в който и ден да има желаещ за среща с мен, съм готов за разговор.

Вие вече споменахте за електронна система за работа на Общинския съвет. Скоро беше обновена залата, в която заседава Общинския съвет, но кога във времето там може да бъде инсталирана такава система?

Заседанието, на което беше приет бюджета, се проведе инцидентно в многофункционалната зала на Община Нови пазар. Залата, в която заседава Общинския съвет е 310 в общинска администрация, намираща се на по-горен етаж.

През предходния мандат там е започната работа за въвеждане на електронно гласуване. Най-вероятно поради технически причини то не е въведено.

Предстои да се запозная много по-обстойно с детайлите за това каква е възможността за електронно гласуване. Надявам се да го въведем колкото се може по-скоро и да улесним работата на общинските съветници.

Източник: Инфо Шумен

Facebook коментари
Твоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *