Брадва

Знаете ли, че…

Ако се стигне до отмяна на полет имате право на обезщетение между 250 и 600 евро, в зависимост от разстоянието.

Съвети за безопасно онлайн пазаруване

1. Преди да пристъпите към плащане на избраните артикули, прочетете внимателно условията за продажба и договорните условия.

2. Уверете се, че сайта, от който пазарувате използва международните системи за сигурност, които се отличават с катинарчето долу вдясно на екрана (картинка) или в полето на интернет адреса. Адресът на защитените сайтове започва винаги с https със „s“ накрая.

3. Обърнете внимание и на наличните методи за плащане (с платежна карта, банков превод, наложен платеж и т.н.). При плащане с платежна карта съществуват допълнителни защити, които да Ви предпазят от измами:

a. защитния код MasterCard Secure Code: много сайтове го предлагат, представлява създаването на допълнителен персонален код, който да се използва при онлайн транзакциите.

b. никога не предоставяйте своя ПИН-код или лична и финансова информация онлайн: никоя банка или институция няма да ви го поиска. Единствените данни, които трябва да съобщите в момента на транзакцията са марка на картата (Mastercard, VISA, etc.) и номер на картата, име на титуляра, дата на валидност, код за сигурност (трите цифри на гърба на Вашата карта) и адрес на фактуриране.

4. Обърнете внимание на условията и сроковете за доставка на стоката. Ако не сте съгласни със сроковете или имате някакви съмнения най-добре е да се свържете с отдел обслужване на клиенти или с банката издател на картата, за да получите допълнителна информация.

5. Следете движенията по сметката си и сумата, която ще бъде изтеглена от нея.

Източник: Асоциация “Активни потребители”
Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *