Злато за Александър Джорджев на “Germany Open” 2017

На завършилия силен международен турнир по таекуондо Germany Open, който се проведе в Хамбург, участие взеха 931 състезатели от 41 държави.

Българинът Александър Джорджев спечели златния медал в категодия до 61 кг., при кадетите.

Състезателят на СК “Гладиатор” завоюва отличието в по-горна за него категория. Джорджев игра силно и на полуфинала победи представител на Италия, а на финала спечели срещу състезател от Норвегия.

Владимир Далаклиев при мъжете в категория до 68 кг. остана 3-ти. След като спечели три битки, в решителната за класиране на финал той загуби от представителя на Англия Питър Лонгобарди, който в последствие грабна златния медал.

Българската група бе представена още от Теодор Георгиев, Александър Джорджев, Анастасия Вакъвчиева, Луиза Захариева, Митко Джорджев, Мариела Миланова и Зара Увакова.

С този си успех България за пореден път показва, че започва все повече да бъде фактор в международното таекуондо. Като доказателство за това е домакинството на Европейско първенство, което ще се проведе от 6-ти до 9-ти април тази година в столичната зала “София”.

Очаква се близо 450 състезатели от Европа да се включат в надпреварата, като за първи път в България се провежда събитие от подобен ранг.

Източник: topsport.bg

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *