Златен и бронзови медали за бойците на „Авитохол“ – Нови пазар

Днес завърши Държавното първенство по кикбокс за всички стилове на татами и възрастови групи. Събитието се проведе в курортен комплекс Камчия, като участие в него взеха общо 438 бойци от 27 клуба от цялата страна.

Възпитаниците на старши треньорът Десислав Ганчев от Спортен клуб „Авитохол“ се представиха отлично във два стила – кик лайт и лайт контакт.

Тримата състезатели на тима от Нови пазар, Александър Дериволков, Берг Тюркер и Мая Ковацалиева, завоюваха 1 златен и 2 бронзови медала.

Най -добре се представи 9- годишният Берг Тюркер, който дебютира на такъв форум. Той стана шампион на лайт контакт в категория до 33 кг., а в стил киклайт младия боец се окичи с бронзов медал. Берг показа добра физическа и психическа устойчивост, когато през първия ден от първенството изигра цели 3 двубоя.

Мая Ковацалиева в тегло до 55 кг. при девойки старша възраст завоюва бронзов медал в стил киклайт контакт. Тя започна отлично преодолявайки първата си опоненка, но потокът в жребия я противопостави на 1/2 финалите срещу Европейската шампионка Анелия Тодорова. В другия стил лайт контакт тя отстъпи на фаза четвъртфинали.

Най-опитният сред новопазарчани Александър Дериволков участва в категория до 57 кг. при 13- 14 г. Той се представи достойно, но отпадна на 1/4 финалите и в двата стила.

Наставникът на клуба от Нови пазар е доволен от играта, духа и себераздававането, което показаха неговите състезатели и очаква медали от тях и в предстоящите турнири от спортния календар.

Сега в клуба започва подготовка за Държавното първенство по фул контакт в град Каварна, което е през септември.

СК „Авитохол“ имаше свой представител и сред реферския състав. Бившият техен състезател Любомир Ламбев бе сред съдиите на турнирът.

Боен Клуб Шумен

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Avatar

РЕКЛАМА, ОНЛАЙН МАГАЗИН, ТВОЯ РЕКЛАМНА СТРАНИЦА


Новото поколение продуктова реклама!


Изработка на рекламна страница, онлайн магазин или банер реклама - ние сме вашият партньор.