Зимната обстановка на територията на Община Нови пазар към 12:00 ч., на 06.02.2020 год.

Информация във връзка с усложнената метеорологична и пътна обстановка на територията на община Нови пазар към 12:00 ч., на 06.02.2020 год.

По отношение на пътната обстановка, със Заповед № 149/06.02.2020 год.,на Кмета на Община Нови пазар, е преустановено движението на МПС по път SHU/III-701/ Нови пазар-граница (Община Нови пазар – Каспичан) – Плиска /III-2007), за периода от 10:00 часа на 06.02.2020 год., до 10:00 часа на 07.02.2020 год. При промяна в пътната обстановка и привеждане на пътя според стандартите за движение в зимни условия, заповедта ще бъде отменена.

Към 12:00 ч. е непроходим пътния участък от разклона, преди с. Стоян Михайловски до с. Мировци.

Републикански път 2-27 в участъка гр. Нови пазар – с. Тръница е почистен до с. Преселка и почистването продължава посока с. Тръница, след което ще бъде почистен и общински път с. Тръница – с. Писарево, който в момента е непроходим. Ще бъде осигурен достъп и до с. Беджене.

Пътните участъци до с. Енево, с. Стан, с. Зайчино ореше, с. Войвода, с. Избул, с. Правенци, са проходими при зимни условия.

Републикански път 3-701 в участъка от гр. Нови пазар до разклона за с. Войвода е проходим при зимни условия.

В следствие на аварирали далекопроводи и възникнали аварии, е прекъснато електроподаването във всички населени места на територията на Община Нови пазар, с изключение на общинския център. Поради възникнала авария, е прекъснато електроподаването в кв. „Едно” в района на „Бешик Тепе”, в гр. Нови пазар.

В резултат на спряното електроподаване, е възможно нарушаване на водоподаването във всички населени места на територията на Община Нови пазар. Към настоящия момент, в с. Правенци, е прекъснато водоподаването.

Към 12:00 ч. няма данни за бедстващи лица и закъсали превозни средства. Във всички населени места, са осигурени стоки от първа необходимост.

Във връзка с усложнената пътна обстановка, потребителите на топъл обяд и социални услуги в селищата без достъп, няма да могат да се възползват от предоставената услуга.

В общинския център има осигурено 24-часово дежурство, на следния телефонен номер: 0885302775.

Facebook коментариТвоята реклама тук - виж как!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *